No och jag (PDF.EPUB.TXT) Ladda Ner e-Bok

No och jag ladda (läs nätet) ner e-bok (PDF.EPUB.TXT.FB2.DOC.MP3) – ladda ner ljudböcker

No och jag

Delphine de Vigan


E-bok (PDF.TXT.DOC.EPUB.FB2.MP3) – GRATIS!


 • Författare:


 • Språk:

  Svenska
 • Utgiven:
 • Översättare:

  Helén Enqvist
 • Formgivare:

  Niclas Holmqvist
  Niclas Holmqvist
 • Fotograf:

  Chelly Benjamin


 • Pris E-Bok:

  No och jag.pdf – (KR 0.00);

  No och jag.epub – (KR 0.00);

  No och jag.txt – (KR 0.00);

  No och jag.fb2 – (KR 0.00);

  No och jag.doc – (KR 0.00);

  Ljudbok-pris:

  No och jag.mp3 – (KR 0.00).


  LADDA NER E-BOK (PDF.EPUB.TXT.FB2.DOC):

 • No och jag.pdf
 • No och jag.epub
 • No och jag.txt
 • No och jag.fb2
 • No och jag.doc

 • LäS E-BOK NäTET:

 • No och jag

 • LADDA NER LJUDBOK (MP3):

 • No och jag.mp3


 • När en tonårsdröm konfronteras med verkligheten

  Lou Bertignac är 13 år, minst, yngst och bäst i klassen. Trots ett IQ på 160 kan hon inte knyta skorna ordentligt. Hon har huvudet fullt av frågor. Med vidöppna ögon studerar hon människor, samlar på ord och ägnar sig åt alla möjliga experiment i hemmet (t.ex. mäta längden på toapappret i toalettrullarna) och slukar uppslagsverk.

  Hon är enda barnet i en familj, med en deprimerad mamma och en vanmäktig pappa med glad fasad. I en mörk våning med fördragna gardiner tänker hon ut olika teorier för att tämja världen. Hon är hemligt kär i Lucas, som är längst, äldst, sämst men coolast i klassen.

  När hon förbereder ett föredrag som hon tvingas hålla inför klassen, väljer hon på måfå att prata om uteliggare. På Gare d’Austerlitz träffar hon No, en artonårig, hemlös tjej. No med sitt trötta ansikte, sina smutsiga kläder, sin tystnad. Hon lever ett kärlekslöst liv, upprorisk och skygg. No låter sig intervjuas inför föredraget, men det går längre än så: de blir vänner och vänskapen vänder upp och ner på Lous tillvaro.

  ”Hon såg så ung ut. På samma gång verkade det som om hon verkligen kände till livet, eller snarare som om hon kände till något av livet som var skrämmande.”

  Män och kvinnor lever på gatorna. De köar för att få ett varmt mål mat och måste ständigt hålla sig i rörelse för att inte frysa ihjäl. Lou skulle vilja att saker och ting var annorlunda. Så hon beslutar sig för att rädda No, att ge henne ett hem och en familj. Med Lucas hjälp kastar hon sig in i ett omfattande experiment mot ödet. Mot allt och alla.

  ”Är vi så små, så oändligt små, att vi inget förmår?”

  No och jag behandlar ett fenomen som är främmande för oss, sett med en ung flickas ögon. Men även vuxna har en naiv blick på det här problemet. Boken är inte avsedd som en ungdomsbok. Författaren ville fråga vuxna vad de gjorde i tonåren, deras eventuella utopier och revolter. Allt det som man får försaka för att bli vuxen. Det man gömmer under mattan men som man egentligen inte vill släppa. Delphine de Vigan tror att vi alla har den här lilla gnistan inom oss.

  Den franska pressen om No och jag:

  ”Allt låter äkta, utan överdrifter eller självgodhet.” (Jean Contrucci, Le Nouvel Observateur)

  ”Romanen är lika generös som huvudpersonen och ibland lika naiv. En uppfriskande och opretentiös godhet.” (Livre Hebdo)

  ”Rolig, oskyldig, rörande. En bok som gör gott.” (Laurent Fialaix, Questions de femme )


  TAGS:

  Ladda No och jag pdf e-bok;

  No och jag ladda pdf;

  Ladda ner e-bok No och jag;

  No och jag mp3;

  E-bok pdf No och jag;

  No och jag ladda ner e-bok;

  No och jag epub;

  Ladda No och jag txt e-bok;

  Ladda ner e-bok på svenska No och jag;

  Ladda pdf e-bok på svenska No och jag;

  Ladda ePUB e-bok No och jag;

  No och jag ladda MOBI e-bok;

  Ladda ePUB e-bok No och jag;

  Ladda DOC e-bok No och jag;

  No och jag ePub e-bok;

  DOCX e-bok No och jag;

  Ladda mobi e-bok No och jag;

  Läs nätet No och jag;

  Ladda No och jag doc e-bok;

  Läs nätet e-bok No och jag;

  No och jag läs nätet e-bok;

  No och jag läs nätet e-bok på svenska;

  Läs nätet bästsäljare No och jag;

  No och jag mobi;

  Ladda No och jag fb2 e-bok;

  No och jag txt;

  No och jag läs nätet;

  No och jag ljudbok;

  Ladda ner No och jag ljudbok;

  No och jag ljudbok mp3;

  No och jag fb2;

  Kommentera